Met de laatste greep versoepelingen mag het eindelijk weer: evenementen houden! Vanaf 26 juni mogen we weer festivals bezoeken en andere activiteiten voor grote groepen houden. Als de anderhalve meter niet gehandhaafd kan worden volstaat een negatieve testuitslag of een vaccinatiebewijs. Kortom, met een paar voorwaarden in acht genomen mogen we weer! Maar waar moet je op letten als je een evenement organiseert dat coronaproof moet zijn? Lees er hier meer over.

De huidige coronaregels

Een inkoppertje, maar uiteraard dient er rekening gehouden te moeten worden met de huidige coronaregels. Zoals eerder benoemd is een negatieve testuitslag of een vaccinatiebewijs vereist om een evenement te organiseren waarbij de anderhalve meter niet gehandhaafd kan worden. Voor evenementen waar dit wel kan, zoals bij in een theater of juist bij een pubquiz in een café is dit niet vereist. De bedoeling is wel dat de deelnemers hier op hun vaste zitplekken blijven zitten tijdens het evenement. Zorg er ook voor dat de deelnemers hiervan vooraf op de hoogte zijn. Let er ten slotte op dat de locatie groot genoeg is om de deelnemende teams of groepen op anderhalve meter afstand kwijt te kunnen.

Online of offline?

Ondanks dat evenementen weer op afstand of met testen mogen, kan je er toch voor kiezen om het online te doen. Dit kan te maken hebben met dat de groep zodanig groot is dat het niet mogelijk is om de afstand te bewaren, en men wellicht geen zin heeft om te testen om mee te doen. Voor het uitvoeren van online evenementen zijn er wel een paar dingen om rekening mee te houden. Allereerst dient er een stabiele internetverbinding te zijn. Niets is zo vervelend als dat je halverwege het evenement ineens wegvalt. Ook is het belangrijk om goed beeld en geluid te hebben. Als je niet te zien of te horen bent levert dat serieuze problemen op. Goed materiaal is hier dus van veel groter belang dan bij een offline activiteit. Ten slotte is ook de setting van belang. Het is voor deelnemers niet leuk om twee uur naar een witte achterwand te kijken. Kleed het dus lekker aan en maak het gezellig!

Ons inhuren

Klinkt het opzetten van een evenement je nu als muziek in de oren maar heb je er wat hulp bij nodig? Wij helpen graag mee waar nodig! Dit kan zijn in het uitdenken van de quizvragen, juist enkel voor het opzetten van de techniek, of als een combinatie van beide. Neem contact met ons op om te kijken wat we voor je kunnen betekenen! Zo organiseren we samen het ideale coronaproof evenement!