Perfect voor een personeelsfeestje, gezellig in de kroeg met vrienden of thuis met de hele familie: een (pub)quiz is een leuke groepsactiviteit in verschillende settingen. Als je van ons een quiz afneemt zijn er wel dingen waar je rekening mee moet houden. In dit blog leggen we je uit wat je kan verwachten en waar je op moet letten!

Wat kan je verwachten?

Een inkoppertje, maar uiteraard krijg je van ons de quizvragen als je een quiz overkoopt. Daarnaast zitten ook een PowerPoint, de muziekrondes en een korte speluitleg in het pakket. Maar hoe nu verder?

Online of offline?

De eerste keuze die je moet maken is of je je quiz online of offline wil doen. Dit kan een verplichte keuze zijn in verband met de geldende coronaregels, of juist een strategische keuze. Voor het uitvoeren van online evenementen zijn er wel een paar dingen om rekening mee te houden. Allereerst dient er een stabiele internetverbinding te zijn. Niets is zo vervelend als dat je halverwege het evenement ineens wegvalt. Ook is het belangrijk om goed beeld en geluid te hebben. Als je niet te zien of te horen bent levert dat serieuze problemen op. Goed materiaal is hier dus van veel groter belang dan bij een offline activiteit. Kies vervolgens een streamingsplatform waar je je quiz vanuit kan uitzenden. Denk hierbij aan YouTube of aan Twitch. Bekijk de opties en besluit wat jouw voorkeur heeft. Zorg ook voor een manier waarop je de antwoorden toegestuurd wil hebben. Vind je het handig via de e-mail, of heb je liever een website zoals Google Forms? Ten slotte is ook de setting van belang. Het is voor deelnemers niet leuk om twee uur naar een witte achterwand te kijken. Kleed het dus lekker aan en maak het gezellig!

De puntjes op de i

Speel je een quiz ter plaatse? Zorg dan voor voldoende antwoordformulieren en dat je bij elke ronde het juiste formulier uitdeelt. Denk aan kladblaadjes, en zorg dat je genoeg pennen hebt voor de deelnemers. Spreek vooraf met de teams af wanneer er vragen gesteld mogen worden, of je de vragen zelf herhaald en hoe lang ze krijgen voor het invullen van de antwoorden. En misschien onnodig: maar meldt altijd dat gebruik van de telefoon verboden is. Aan valsspelers heeft niemand iets!

Ons inhuren

Klinkt het opzetten van een evenement je nu als muziek in de oren maar heb je er wat hulp bij nodig? Wij helpen graag mee waar nodig! Dit kan zijn in het uitdenken van de quizvragen, juist enkel voor het opzetten van de techniek, of als een combinatie van beide. Neem contact met ons op om te kijken wat we voor je kunnen betekenen! Zo organiseren we samen het ideale evenement!