Met het nieuwe jaar om de hoek is het voor veel bedrijven tijd om te kijken naar het organiseren van de nieuwjaarsborrel. Echter, door corona is het niet eenvoudig om iedereen bij elkaar te brengen en de Nieuwjaars speech te houden. In dit blog bespreken we mogelijkheden waardoor de (online) nieuwjaarsborrel wél gezellig en succesvol kan zijn!

Waarom de nieuwjaarsborrel?

Een nieuwjaarsborrel is meer dan een gezellig momentje met collega’s bij elkaar. Een nieuwjaarsborrel is vaak een ideaal moment om de plannen van het nieuwe jaar bekend te maken en het afgelopen jaar kort te evalueren. In de vorm van een borrel heeft dit een wat meer informele sfeer dan een vergadering. Daarnaast zorgt dit ervoor dat werknemers meer los en met een frisse blik naar de plannen kunnen kijken. Het is tevens een kleine vorm van dankbaarheid naar de medewerkers toe, en dat leidt weer tot een positieve werksfeer.

Optie 1: een online borrel

Er kan natuurlijk voor gekozen worden om de nieuwjaarsborrel online te doen. Ga met z’n allen in een meeting via bijvoorbeeld Zoom of Teams en breng op deze manier het nieuws over. Biedt na het informatieve deel ruimte om met zijn allen gezellig bij te praten. Het nadeel van deze optie is wel dat het wat statig is. Daarom bieden wij de optie om voorafgaand aan de borrel een knallend filmpje op te nemen. Hierin wordt het informatieve deel op een leuke, actieve manier behandeld en is het voor de medewerkers veel makkelijker om hun aandacht erbij te houden dan bij iemand die van achter een (computer)scherm iets voorleest. Wij maken vaker filmpjes voor organisaties die activiteiten bij ons afnemen en met onze professionele camera en het licht- en geluidspakket kunnen wij op elke locatie wat moois maken. Met een leuk informatief filmpje is er toch een manier om de informatie over het nieuwe jaar door te geven en hebben de medewerkers daaropvolgend een moment om gezellig online te borrelen.

Optie 2: een activiteit organiseren

Omdat het toch lastiger is om met grote groepen in één gezamenlijke online meeting te gaan is het ook mogelijk om de nieuwjaarsborrel te vervangen door een activiteit zoals een quiz of een bingo. Hiermee wordt er toch iets georganiseerd als bedankje voor de medewerkers en hebben zij een leuke middag of avond als gevolg. Een informatieve introductie gevolgd door een korte quiz van 30-60 minuten geeft een blijk van waardering en zorgt ervoor dat iedereen weer fris aan het nieuwe jaar kan beginnen.

Ons inhuren

Klinkt het opzetten van een leuke activiteit met Nieuwjaar je nu als muziek in de oren maar heb je er wat hulp bij nodig? Wij helpen graag mee waar nodig! Dit kan zijn in het uitdenken van de quizvragen, juist enkel voor het opzetten van de techniek, het filmen en opleuken van de toespraak of als een combinatie van alles. Neem contact met ons op om te kijken wat we voor je kunnen betekenen! Zo organiseren we samen de ideale online nieuwjaarsborrel!